IMPLANTOLÓGIA

A legprofesszionálisabb fix pótlás foghiánynál. Mindezt szövődmények és csont pótlás nélkül. A fogbeültetést tapasztalt, Implantológus szakorvosunk végzi.

Az All On 4 egy olyan korszerű technológia amelynél négy fogászati Implantátum biztosítja a felső vagy alsó fogsor stabilitását. A Nobel csoport fejlesztette ki ezt a fantasztikus megoldást a teljes foghiánnyal küzdő páciensek számára.

protezis-1

Visszaadja az eredeti fogak érzetét, visszaállítja a teljes fogívet úgy, hogy a fogsor négy Implantátumhoz van fixen rögzítve. A hátsó implantátumok ferdén kerülnek beültetésre, alul az idegcsatorna elé, felül pedig az arcüreg alapja elé. Ezáltal a csontpótlással járó nehézségek a hosszabb gyógyulási idő és ennek költségei is elkerülhetővé válnak. Az implantátumok elhelyezése után már akár azonnal be tudunk helyezni egy ideiglenes fogsort elkerülve ezzel a fogatlansággal járó kellemetlenségeket. Négy hónap gyógyulási idő után fel helyezzük a végleges hidat amely lehet rögzített és kivehető is.

Miért válaszd?

Négy implantátumot használ a rendszer, ezért a felépülés és a költségek is alacsonyabbak, mert nem kell csontpótló. Hosszú távú biztonság és végleges megoldást teljes fogatlanság esetén. Stabil a harapási erő, újra élvezheti az ételek izét, ugyanis fedetlen a szájpadlás. Megszűnik az ajak és orca beesettsége, kialakítja az arc megjelenését.

Gyakori kérdések:

Fájdalommal jár e a kezelés?

Helyi érzéstelenítésben történik a kezelés. A beavatkozás után az arcon minimális duzzanat és fájdalom jelentkezhet. A páciensek többsége már másnap dolgozni megy, de két három napon belül megtörténik a munkába való visszatérés.

Számít az Implantátum típusa?

Igen. A Nobel Biocare implantátumokat olyan szögben helyezik el, hogy az a lehető legvastagabb csont részben legyen. Ezt teszi lehetővé hogy négy Implantátum kerüljön be helyezésre, így elkerülve a csontpótlást. A Nobel Biocare rendelkezik kifejezetten az All on 4 protokoljára kifejlesztett implantátumokkal és kiegészítőkkel.

Alsó és felső fogak is pótolhatók ezzel az eljárással?

Igen mindkét állcsontral lehet készíteni fogsort ezzel a technológiával.

Menete:
A tervezés során szájsebészünk alapos fizikális és CT vizsgálattal megállapítja, hogy ön alkalmas-e a fenti technikával végzett Implantátum beültetésére. Egy második ülésben történik az implantátumok beültetése. Helyi érzéstelenítésben végezzük a beültetést, lenyomatvétel után egy két napon belül elkészül az ideiglenes rögzített fogpótlás.

Az Implantálás után négy hónappal készítjük el a végleges csavarokkal az Implantátumokban rögzülő 10-12 tagú fogpótlást, amelyet az orvos bármikor sérülésmentesen le tud venni.

Rögzített fogpótlás:

Probléma esetén az Implantátumokban lévő rögzítő csavarok ki oldásával a fogpótlás sérülés nélkül eltávolítható. (Ellentétben a hagyományosan becementezett fogpótlásokkal)

IDŐPONTOT FOGLALOK

CSONTPÓTLÁS

Az évek során az eltávolított fogak helyén jelentős mennyiségű csontveszteség figyelhető meg: a csont magassága és szélessége csökken.

Ez megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a fogászati implantátum behelyezését.

Csontpótló anyagok (ez lehet állati eredetű csont pl: Bio-oss, illetve szintetikus anyagok széleskörű alkalmazása pl tricalcium-foszfáttok, hidroxiapatitok )

beültetésével a csontok regenerációja megoldható. 3-6 hónap múlva a megfelelő vastagságú csontállományba biztonsággal behelyezhető az implantátum.

IDŐPONTOT FOGLALOK

SINUS-LIFT ÉS SINUS-ELEVÁCIÓ

Az arcüreg (sinus) a felső állcsontban helyezkedik el. A kis-és nagyőrlők elvesztése után és a kor előrehaladtával a sinus  aljának  csontos fala elvékonyodik és így alkalmatlanná válik implantátum beültetésére.

A sinus lift és sinus eleváció olyan műtéti beavatkozások,amelyekkel néhány milliméterrel megemeljük az arcüreg nyálkahártyáját, illetve ablakszerű nyílást hozunk létre, mindezzel helyet teremtve az implantátum számára.

Az implantátum beültetése után a szájhigiénés szabályok szigorú betartása nélkül nem képzelhető el hosszú távú siker. Az implantátumok erősebben kötődnek a csonthoz, mint a természetes fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolatuk sokkal gyengébb. Ezért nagyon fontos a mindennapos otthoni szájhigiénés ápolás, a rendszeres orvosi ellenőrzés, melynek során a fogorvos rendszeresen visszarendeli a pácienst. A kontroll vizsgálat során az implantátumok, valamint a fogpótlás illeszkedésének az ellenőrzése történik röntgenfelvétel segítségével.

IDŐPONTOT FOGLALOK