IMPLANTOLÓGIA

Napjainkban a fogbeültetés egy egyszerű rutin beavatkozás, melynek során helyi érzéstelenítésben mű foggyökerek beültetésével pótoljuk a hiányzó fogakat. Ugyanakkor nagy figyelmet, gondos tervezést, precíz munkát és magas szintű szakmai hozzáértést követel. A páciens szájüregi adottságait figyelembe véve készítjük el a kezelési tervet.

Az implantátum behelyezése foghiány esetén indokolt, amennyiben a foghiány esztétikailag, illetve funkcionálisan hátrány jelent.

A fogbeültetés indokolt, ha a páciens nem szeretné lecsiszoltatni a foghiányt határoló egészséges fogait. Ha javítani szeretné teljes lemezes kivehető fogpótlása rögzítettségét, valamint ha fix fogpótlást szeretne kivehető protézise helyett. protezis-1

Az implantátumok anyaga tiszta, ötvözetlen titán, mely az emberi szövetek számára közömbös anyag, nem oldódik, így nem okoz allergiát.

Az implantátumok felületét különböző módszerekkel kezelik, érdesítik, rengeteg apró, kicsiny mélyedést alakítanak ki a felületén. A környező csontszövet belenő ezekbe a mélyedésekbe, így az implantátum és a csontszövet között egy nagyon erős kapcsolat alakul ki.

Az implantátum beültetéséhez jó általános egészségi állapot, megfelelő szájhigiéne, elegendő mennyiségű és minőségű csont szükséges. Elégtelen csontkínálat esetén különböző csontpótló eljárásokkal tudunk elegendő csontmennyiséget kialakítani.

Az implantátum beültetése után a szájhigiénés szabályok szigorú betartása nélkül nem képzelhető el hosszú távú siker. Az implantátumok erősebben kötődnek a csonthoz, mint a természetes fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolatuk sokkal gyengébb. Ezért nagyon fontos a mindennapos otthoni szájhigiénés ápolás, a rendszeres orvosi ellenőrzés, melynek során a fogorvos rendszeresen visszarendeli a pácienst. A kontroll vizsgálat során az implantátumok, valamint a fogpótlás illeszkedésének az ellenőrzése történik röntgenfelvétel segítségével.