ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT (Szépségfogászat)

„Higgyen abban, hogy a mosolya az arca legnagyobb ékessége”

PORCELÁN HÉJ

A fogak közti rések elrejtésére alaki rendellenességgel bíró, elszíneződött, vagy fluorózis által megjelenő fehér, illetve sárgás barna foltokkal rendelkező fogakra készítünk héjat. Kétféle módszerrel lehet héjat készíteni. Az egyik a direkt héj, melyet maga a fogorvos készít el közvetlenül a szájban mintázva, kompozit tömőanyaggal és réteg technikával. A másik az indirekt héj, mely minimális foganyag veszteséggel járó preparációt követően lenyomatvétel után a fogtechnikai laboratóriumban készül el. Pontos tervezést és extrém precíz fog előkészítést kíván az orvostól és tökéletes munkát a fogtechnikustól. Nem ajánljuk a porcelánhéjat nagy mértékű kiterjedt szuvasodás esetén, néhány harapási rendellenességgel bíró páciensnél, fogcsikorgatás ismeretében

Miért válaszd?
Nagyon vékonyan héjszerűen pótolja a fog külső felszínét, ezért nem igényli a fog többi felszínének le csiszolását. Porcelánhéjat elsősorban az alsó és felső metsző fogakra és szem fogokra készíthetünk. Ha fogfehérítésre nem reagál a front fog, ha foltos a zománc, ha metszőfog közötti rések zavarnak, vagy a front fogak alakja és mérete nem esztétikus a legjobb választás a porcelánhéj, amely ragyogóan fehér és természetes hatású fogakat eredményez.

Milyen anyagból készül?
Az esztétikus héjak készülhetnek kompozíciós tömőanyagból vagy speciális kerámiából. Ma már CadCam technikának köszönhetően megfelelő precizitású héjakat tudunk készíteni.

Mennyire tartós a foghéj?
Amennyiben a páciens betartja fogorvosi utasításokat (tisztítás, fogselyem használata, kontroll) a porcelánhéjak hosszú ideig funkcionálhatnak probléma mentesen.