ALL ON 4

A legprofesszionálisabb fix pótlás foghiánynál. Mindezt szövődmények és csontpótlás nélkül. A fogbeültetést tapasztalt, implantológus szakorvosunk végzi.

Hogyan működik?
Az All On 4 egy olyan korszerű technológia, amelynél négy fogászati implantátum biztosítja a felső vagy alsó fogsor stabilitását. A Nobel csoport fejlesztette ki ezt a fantasztikus megoldást a teljes foghiánnyal küzdő páciensek számára. Visszaadja az eredeti fogak érzetét, visszaállítja a teljes fogívet úgy, hogy a fogsor négy implantátumhoz van fixen rögzítve. A hátsó implantátumok ferdén kerülnek beültetésre, alul az idegcsatorna elé, felül pedig az arcüreg alapja elé. Ezáltal a csontpótlással járó nehézségek a  hosszabb gyógyulási idő és ennek költségei is elkerülhetővé válnak. Az implantátumok elhelyezése után már akár azonnal be tudunk helyezni egy ideiglenes fogsort, elkerülve ezzel a fogatlansággal járó
kellemetlenségeket. Négy hónap gyógyulási idő után felhelyezzük a végleges hidat, amely lehet rögzített és kivehető is.

Miért válaszd?
Négy implantátumot használ a rendszer, ezért a felépülés és a költségek is alacsonyabbak, mert nem kell csontpótló. Hosszú távú biztonság és végleges megoldást teljes fogatlanság esetén. Stabil a harapási erő, újra élvezheti az ételek ízét, ugyanis fedetlen a szájpadlás. Megszűnik az ajak és orca beesettsége, kialakítja az arc megjelenését.

Gyakori kérdések:

Fájdalommal jár-e a kezelés?
Helyi érzéstelenítésben történik a kezelés. A beavatkozás után az arcon minimális duzzanat és fájdalom
jelentkezhet. A páciensek többsége már másnap dolgozni megy, de két három napon belül megtörténik
a munkába való visszatérés.

Számít az implantátum típusa?
Igen. A Nobel Biocare implantátumokat olyan szögben helyezik el, hogy az a lehető legvastagabb csont
részben legyen. Ezt teszi lehetővé, hogy négy implantátum kerüljön be helyezésre, így elkerülve a csontpótlást. A Nobel Biocare rendelkezik kifejezetten az All on 4 protokoljára kifejlesztett implantátumokkal és kiegészítőkkel.

Alsó és felső fogak is pótolhatók ezzel az eljárással?
Igen, mindkét állcsontra lehet készíteni fogsort ezzel a technológiával.

Menete:
A tervezés során szájsebészünk alapos fizikális és CT vizsgálattal megállapítja, hogy ön alkalmas-e a
fenti technikával végzett implantátum beültetésére. Egy második ülésben történik az implantátumok beültetése. Helyi érzéstelenítésben végezzük a beültetést, lenyomatvétel után egy két napon belül elkészül az ideiglenes rögzített fogpótlás. Az implantálás után négy hónappal készítjük el a végleges csavarokkal az implantátumokban rögzülő 10-12 tagú fogpótlást, amelyet az orvos bármikor sérülésmentesen le tud venni.

Rögzített fogpótlás:
Probléma esetén az implantátumokban lévő rögzítő csavarok ki oldásával a fogpótlás sérülés nélkül
eltávolítható. (Ellentétben a hagyományosan becementezett fogpótlásokkal)