INLAY, ONLAY

FOGBETÉT (Inlay, Onlay)

Elkészítése során a fogorvos eltávolítja a szuvas fogállományt. Ezt követően lenyomatvétel következik, és a betét elkészítése a fogtechnikai laboratóriumban folytatódik.
Az onlay kiterjedtebb rágófelület pótlására alkalmas.
A fogbetét pontos illeszkedésének, rendkívül erős és ellenálló anyagának köszönhetően élettartamát tekintve jelentősen felülmúlja a hagyományos fogtöméseket.
Általában kerámiából, mikro kerámiából és aranyból készülnek a fogbetétek.

Hogyan működik?

Inlay készítése során a fogorvos eltávolítja a szuvas fogállományt vagy a fogban lévő régi tömést. Ezután lenyomatvétel következik, majd a fogtechnikai laboratóriumban elkészített betétet a fogban ragasztó cementtel rögzítjük, helyreállítva a fog eredeti formáját.

Típusai:

Arany Inlay
Kerámia Inlay
Gradia Inlay

ARANY INLAY

Az arany maximálisan szövetbarát és antibakteriális hatású, vagyis gátolja a fogak szuvasodását okozó baktériumok megtelepedését. Nagyfokú nyújthatóságának köszönhetően polírozással a fog anyagához simítható, így tökéletes széli záródást biztosít.

A különös gondossággal elkészített arany inlay élettartalma messze felülmúlja bármely más fog tömését.

Az arany nem színeződik el, a fogínyt is kiválóan tolerálja.

PORCELÁN INLAY

Színben és transzparenciában tökéletesen illeszkedik a fog többi részéhez, fantasztikus esztétikai élményt nyújt és rendkívül tartós.

A porcelán betét a fogtechnikai laboratóriumban nagy nyomás és magas hőmérsékleten készül, így különösen ellenálló lesz a rá ható erőkkel szemben.

GRADIA INLAY

A GC Gradia Rendszer a kerámia és műanyag Inlay-k jó tulajdonságait ötvözi.

Jó szájhigénia mellett hosszú évekre biztosít tökéletes megoldást.

Minőségre és kinézetre teljesen megkülönböztethetetlen a természetes fogaktól (Kaméleon hatás)

INLAY

Miért válaszd az Inlay-t?
Abszolút javasolt régi nagy kiterjedésű amalgám tömés cseréjekor, csücskök pótlásakor illetve gyökérkezelt fogak fedésekor. Nem képződik minimális széli rés, mivel a betétet már szilárd, 100 %-os polimerizáció után ragasztjuk be a fogba, nincs a töméseknél szokásos kötéskor fellépő zsugorodás, így nem jutnak be a széli réseken keresztül baktériumok, nem alakul ki szuvasodás. Nagy előnyének tekinthető, hogy alkalmazásával több ép foganyag menthető meg, mint a korona és híd pótlásoknál, ugyanis nem kell a fogat lecsiszolni.