SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉS

A fogkő a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével már NEM távolítható el. Színe a sárgásfehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve lehet íny alatti, vagy íny feletti.

A professzionális szájhigiénés kezelés magában foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását.

A fogkő a fogágybetegségek kialakulásában döntő tényező. Az el nem távolított fogkő ínygyulladáshoz, a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet

A szájhigiénés kezelés alkalmával ultrahangos fogkő-eltávolítást végzünk.Az elszíneződéseket egy PROFIFLEX nevű készülékkel hatékonyabban és gyorsabban el tudjuk távolítani a fogfelszínekről.

Az implantátum beültetése után a szájhigiénés szabályok szigorú betartása nélkül nem képzelhető el hosszú távú siker. Az implantátumok erősebben kötődnek a csonthoz, mint a természetes fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolatuk sokkal gyengébb. Ezért nagyon fontos a mindennapos otthoni szájhigiénés ápolás, a rendszeres orvosi ellenőrzés, melynek során a fogorvos rendszeresen visszarendeli a pácienst.

IDŐPONTOT FOGLALOK