All On 4

Az All-on-4 rendszer napjaink legprofesszionálisabb megoldása az egyik vagy mindkét fogíven teljes foghiánnyal küzdő páciensek számára. A Nobel-csoport által kifejlesztett rendszernél a mesterséges fogsor 4 implantátum segítségével, a szájpadlást szabadon hagyva rögzül, ezáltal tökéletesen visszaadja az eredeti fogsor érzetét és látványát.

Az All-on-4 rendszer felépítése:

Az All-on-4 fix fogpótláshoz a hátsó implantátumok ferdén kerülnek beültetésre, az alsó állcsont esetén az idegcsatorna elé, a felső állcsont esetén pedig az arcüreg alapja elé.Mivel ezeken a területeken jóformán mindenkinek megfelelő méretű és sűrűségű még a csontállomány akár idősebb korban is, az implantációhoz nincs szükség csontpótló műtétre, ez pedig jelentősen lerövidíti és megkönnyíti a fogpótlást. Az elülső implantátumok a fogsor további stabilitását biztosítják, All-on-4 rendszer esetén ezekből kettőt ültetnek be, de ritkán – rendkívül leromlott állcsonti csontállomány esetén– további két elülső implantátumra is szükség lehet (All-on-6 rendszer). A rendszer nagy mechanikai stabilitása miatt az implantátumok akár azonnal terhelhetőek, így akár azonnal felhelyezhető rájuk egy fix ideiglenes fogsor.

Az All-on-4 rendszer előnyei:

Az All-on-4 rendszerrel történő fogpótlás pont olyan érzést nyújt, mint az eredeti fogsor. Nem mozdul el, nem kell igazgatni, nem kell éjszakára kivenni, és nincs szükség fogsorragasztó használatára sem.

A stabil és erős harapás miatt újra élvezhetővé válik az étkezés, emellett helyreáll a hangképzés illetve az ajak és az arc beesettsége is.

A rendszer teljesen szabadon hagyja a szájpadlást, így nem töri fel azt és a környező ínyt, és nem kelt hányingert.

Mindössze négy implantátumon rögzül, amelyek beültetéséhez nincs szükség csontpótlásra, és amelyek akár azonnal terhelhetőek, így a gyógyulási idő és a foghiányban töltött idő jelentősen lerövidül.

Az All-on-4 fogpótlás menete:

Az All-on-4 rendszer kiépítéséhez alapos állapotfelmérés szükséges, ezért részletes anamnézisfelvétel illetve CT felvétel is készül. Az ezek alapján megtervezett kezelés fő lépései a következők:

Helyi érzéstelenítés.

Az íny bemetszése a négy implantátum tervezett helyén, amellyel szabaddá válik a csontfelszín.

A kívánt területek előkészítése speciális csontfúrókkal.

Az implantátumok behelyezése a furatokba.

Ezután akár egyből felhelyezhető és hamar terhelhető az ideiglenes fogsor, amelyet a 4-6 hónapos gyógyulási idő letelte és lenyomatvétel után a végleges fogsor vált fel.

Gyakori kérdések

Az All-on-4 fogpótlás minden olyan páciens számára ajánlott, aki teljes fogsort érintő foghiánnyal küzd, és ezt esztétikus, kényelmes és tartós megoldással szeretné helyreállítani. Mind az alsó, mind a felső fogsort érintő hiány pótolható a rendszer segítségével. Mivel a rendszernél fogimplantátumok behelyezésére van szükség, a páciensnek meg kell felelnie az implantáció követelményeinek – kizáró oknak számítanak bizonyos krónikus betegségek, a túlzott dohányzás, illetve a 18 év alatti életkor.

A rendszer alapját szolgáló fogimplantátumokat helyi érzéstelenítésben helyezzük be, amely így nem jár fájdalommal. A kezelést követően néhány napig fájdalom és duzzanat léphet fel, ez azonban csak átmeneti, a páciensek többsége másnap vagy néhány napon belül vissza tud térni szokásos aktivitásaihoz.

A kezelés során Nobel Biocare implantátumokat és kiegészítőket használunk, amelyet kifejezetten az All-on-4 rendszerekhez fejlesztettek ki.

Helyesen kivitelezett beültetés mellett az antiallergén Nobel Biocare fogimplantátumok hosszú évtizedekig betölthetik funkciójukat, azonban – nagyon ritkán, az esetek alig 1-2%-ában – előfordulhat, hogy kilökődési folyamat indul meg. A késői kilökődés leggyakoribb oka a nem megfelelő szájhigiéné és a dohányzás, amelyek hozzájárulhatnak a csontvesztést okozó gyulladások kialakulásához. Megfelelő odafigyelés és szájhigiénés szokások mellett a kilökődés esélye elhanyagolható.

A saját fogakhoz hasonlóan az All-on-4 rendszer is alapos és rendszeres tisztítást igényel, hiszen a fogpótlásra is ugyanúgy rárakódhat a lepedék és a fogkő, az ezekben található kórokozók pedig gyulladásokhoz, fogágybetegséghez és idővel akár az implantátumok kilazulásához vezethetnek. Az implantátumok időtállóságának megőrzéséhez érdemes rendszeres professzionális szájhigiénés kezelést is igénybe venni.

A négy fogimplantátum behelyezését követően akár már azonnal felhelyezhető egy ideiglenes fogsor, így nem kell hónapokig foghiánnyal élni. Az implantáció után 4-6 hónappal, a teljes gyógyulási idő leteltével kerül felhelyezésre a végleges fogsor. A végleges fogpótláshoz hasonlóan az ideiglenes is kioldható csavarokkal rögzül, így eltávolítása a becementezett fogpótlásokkal ellentétben egyszerűen és sérülésmentesen kivitelezhető, és a végleges fogsor azonnal használatba vehető.

Dental Check-up In Clinic
Lépjen velünk kapcsolatba!

Foglaljon időpontot online!

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra,
és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

9200 Mosonmagyaróvár Honvéd u. 10.